Er du plaget med muskelsmerter?

Selv om muskelsmerter som regel kommer av,overbelastning, eller som akutte skader som en strekk med påfølgende sammentrekning av en muskel, er det ikke bare mennesker i aktivitet og trening som pådrar seg muskelsmerter. I dag ser vi også at mange mennesker som sitter stille og jobber i timesvis daglig får problemer i muskel - og skjelett systemet.

Det finnes mange former for muskelsmerter, men de fleste kan man med profesjonell behandling og fysisk aktivitet få gjort noe med . Som oftest er ikke årsaken til smerten der det gjør vondt. Erfaringsmessig er ensidig  bevegelsesmønster, statisk arbeid samt stress og høycostal pusting noe av årsakene. Det er derfor viktig å være i aktivitet og bruke muskler og ledd på en variert og utfordrende måte.

Langvarige  muskelsmerter kan gå over til å bli kroniske muskelsmerter, der det ikke lenger er en strukturell skade i vevet som gir smerten.

Definisjoner
Langvarig eller kronisk smerte er smerte med over tre måneders varighet (4). I et mekanismeperspektiv er kronisk smerte en sammensatt dimensjon der stimulus, tid, patofysiologi, emosjoner og psykologiske faktorer inngår (5). Her medvirker sensitisering, både perifer og sentral, til dannelse av en kronisk sirkel..

Som fysioterapeut merker man en endring i bevegelsesmønsteret, beskyttelsesstrategier (fear avoidens),  en forøket tonus (muskelspenning) flere steder i  kroppen. Slik sett kan man si at ved kroniske smerter, så har muskelsmertene spredd seg til andre steder i kroppen.  Det som tidligere var en vond skulder i flere måneder har for eksempel utviklet seg til å bli til konstant hodepine.

Alarmen i nervesystemet er påskrudd og fører til overdreven aktivering i muskler og en overdreven sensitivisering for smerte.

Vi anbefaler deg å ta de riktige grepene før du utvikler kroniske smerteplager.

Profesjonell klinikk med deg som pasient i fokus
Hos oss i Kurativet kommer du i kontakt med en fysioterapeut med spesialfelt på muskelsmerter og som setter deg som pasient i fokus. Hos oss er personlig oppfølging svært sentralt. Det er viktig for oss at du som pasient føler deg ivaretatt i forkant, underveis og etter behandlingen.

Vår klinikk holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et godt alternativ for deg som holder til på følgende områder: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Dersom du er plaget med muskelsmerter anbefaler vi deg å ta kontakt med oss på telefon: 45 85 33 00 eller benytte kontaktskjema eller E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.