Er du plaget med skuldersmerter?

Skulderen og skulderleddet er et komplisert ledd hvor bevegelser kan foregå i alle retninger. Det mest bevegelige leddet i kroppen. Krever derfor mye stabilitet.  Dette være en av de mest åpenbare årsakene til at skuldersmerter kan oppstå i svært mange situasjoner. Skuldersmerter kjennetegnes ved utgående smerter fra strukturer i- og omkring selve skulderleddet, men også ved smerter i leddet mellom kragebenet og skulderen. Mange har nattsmerter og problemer med å ligge på den vonde skulderen.

Skuldersmerter vil ubehandlet fort bli et nakkeproblem og kan videre føre til kronisk hodepine.

Erfaringsmessig kan det være mange årsaker til dine skuldersmerter. Vi har sett en rekke tilfeller av overbelastning eller feilbelastning. Dårlige arbeidsforhold for skulderen som følge av nedsatt bevegelse i   brystrygg og armer. Akutte skulderskader som skulderluksasjon (skulder ut av ledd) etter fall og ved kontaktidrett.

Vanligste formen for skuldersmerter er tendinopatier (senebetennelser), som statistisk sett står for 75 prosent av alle tilfeller av skuldersmerter.

Normalisering av bevegelsesmønsteret er essensielt ved langvarige skulderplager.

Etter 3 mnd er det ikke lenger en strukturell årsak til smertene, men nervesystemet som er blitt overfølsomt. 

Har du vært plaget med skuldersmerter lenge?
For deg som er kronisk plaget med skuldersmerter er det flere faktorer (både indre og ytre) som forårsaker langvarige smerter. Kroppen skiller ut stresshormoner og nervesystemet blir overfølsomt hvor ufarlig stimulering tolkes som smerte.

Vi i Kurativet har erfaring med de fleste smerter ved langvarige og akutte skulderproblemer. Klinikken benytter seg av «Hands on» fysioterapi som brukes både i undersøkelse, veiledning av øvelser og i behandling.»

Dersom du har hatt skuldersmerter i over tre måneder kan dette kategoriseres som kronisk. Det viktig å kjenne til symptomene ved akutte skuldersmerter slik at man kan stoppe det før det blir kroniske smerter som ofte tar tid å behandle.

Hos Kurativet kartlegger vi årsaken til dine skuldersmerter og gir deg den beste behandlingen for din skulder.

Klinikken holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et godt alternativ for deg som holder til på: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med Kurativet dersom du plaget med skuldersmerter.