Har du vond rygg?

Vi mennesker har mellomvirvelskiver i ryggsøylen som består av en tykk, flytende kjerne omringet av sterke fiberringer. Mellomvirvelskivene har en viktig støtdempende funksjon. Det er normalt at det oppstår rifter i fiberringene i løpet av livet og som forårsaker vond rygg.

De aller fleste med ryggsmerter kan administrere det på egen hånd, gjennom å holde seg aktiv, skaffe seg bedre forståelse for hva smerten betyr og å identifisere hvilke faktorer som er involvert i smertene sine. Dette vil hjelpe til å kunne fortsette med sine daglige gjøremål, uten å måte ty til operasjon. Resultatene etter ryggoperasjon er gjennomsnittlig ikke noe bedre på lang sikt enn ikke-kirurgiske tiltak, som f.eks. trening og øvelser.

Prolaps etter en langvarig prosess
Smertene en vond rygg kan fremkalle kjennes akutte ut, men som regel er det et resultat av en langvarig prosess. Dersom du har prolaps kan den gi direkte kompresjon på en nerve eller skape en betennelsesreaksjon som irriterer en eller flere nerver i ryggsøylen. Denne tilstanden kan gi utstrålende smerter, redusert følesans, prikking og nummenhetsfølelse. Av og til får en også lammelser av bestemte muskelgrupper. Det må understrekes at man kan ha opptil flere prolaps uten å ha symptomer.

Profesjonell klinikk med faglig utvikling
Vår klinikk tar i bruk «Hands on» fysioterapi som brukes både i undersøkelse, veiledning av øvelser og i behandling.

Faglig og klinisk utvikling er viktig for vår motivasjon som fysioterapeut og vår målsetning om å være best mulig kompetent til å hjelpe deg som er plaget med vond rygg.

Klinikken holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et ypperlig alternativ for deg som holder til på følgende områder: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom du ønsker å bli kvitt dine ryggplager og samtidig forebygge mot fremtidig vond rygg. Vi er tilgjengelig på telefon: 45 85 33 00 eller benytte kontaktskjema eller E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.