Slik blir du kvitt problemene med stiv nakke

Statistisk sett er de med stillesittende jobb eller stressende arbeidshverdag mest plaget med stiv nakke. For lite variasjon i skulderbevegelser, hodebevegelser og et statisk blikk på ett bestemt sted. Når man anspenner/løfter skulderbuen vil blodgjennomstrømningen bli dårligere og musklene vil til slutt reagere med å gå inn i en slags krampe (spasme) på grunn av Overaktivitet (forøket tonus) , og derav stiv nakke. En stiv nakke er ubehagelig nok i seg selv, men over tid går som regel stivheten over til hodepine. Det er derfor viktig å gripe inn tidligst mulig. - Heldigvis hjelper som oftest enkle øvelser mot de fleste stive nakker.

Behandling og enkle øvelser
Vi i Kurativet kombinerer profesjonell behandling og smarte øvelser som setter fokus bla. på skuldre og bryst. I tillegg jobbes det med avspenning, pust og normalisering av hodebevegelser.
Det er svært viktig at du fortsetter med disse øvelsene kontinuerlig, selv når nakken mykner opp. Dersom du ikke opprettholder aktiviteten og øvelsene vil stivheten komme tilbake, og du vil oppleve smertene ved stiv nakke på nytt.

Hos oss er personlig oppfølging svært sentralt. Det er viktig for oss at pasientene føler de blir ivaretatt under og etter behandlingen. Vi jobber grundig med hendene og er spesialisert på skulder og nakkeproblemer.

Klinikken holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et godt alternativ for deg som holder til på følgende områder: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom du sliter med vond og stiv nakke!