Vi mennesker har mellomvirvelskiver i ryggsøylen som består av en tykk, flytende kjerne omringet av sterke fiberringer. Mellomvirvelskivene har en viktig støtdempende funksjon. Det er normalt at det oppstår rifter i fiberringene i løpet av livet og som forårsaker vond rygg.

De aller fleste med ryggsmerter kan administrere det på egen hånd, gjennom å holde seg aktiv, skaffe seg bedre forståelse for hva smerten betyr og å identifisere hvilke faktorer som er involvert i smertene sine. Dette vil hjelpe til å kunne fortsette med sine daglige gjøremål, uten å måte ty til operasjon. Resultatene etter ryggoperasjon er gjennomsnittlig ikke noe bedre på lang sikt enn ikke-kirurgiske tiltak, som f.eks. trening og øvelser.

Prolaps etter en langvarig prosess
Smertene en vond rygg kan fremkalle kjennes akutte ut, men som regel er det et resultat av en langvarig prosess. Dersom du har prolaps kan den gi direkte kompresjon på en nerve eller skape en betennelsesreaksjon som irriterer en eller flere nerver i ryggsøylen. Denne tilstanden kan gi utstrålende smerter, redusert følesans, prikking og nummenhetsfølelse. Av og til får en også lammelser av bestemte muskelgrupper. Det må understrekes at man kan ha opptil flere prolaps uten å ha symptomer.

Profesjonell klinikk med faglig utvikling
Vår klinikk tar i bruk «Hands on» fysioterapi som brukes både i undersøkelse, veiledning av øvelser og i behandling.

Faglig og klinisk utvikling er viktig for vår motivasjon som fysioterapeut og vår målsetning om å være best mulig kompetent til å hjelpe deg som er plaget med vond rygg.

Klinikken holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et ypperlig alternativ for deg som holder til på følgende områder: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom du ønsker å bli kvitt dine ryggplager og samtidig forebygge mot fremtidig vond rygg. Vi er tilgjengelig på telefon: 45 85 33 00 eller benytte kontaktskjema eller E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Skulderen og skulderleddet er et komplisert ledd hvor bevegelser kan foregå i alle retninger. Det mest bevegelige leddet i kroppen. Krever derfor mye stabilitet.  Dette være en av de mest åpenbare årsakene til at skuldersmerter kan oppstå i svært mange situasjoner. Skuldersmerter kjennetegnes ved utgående smerter fra strukturer i- og omkring selve skulderleddet, men også ved smerter i leddet mellom kragebenet og skulderen. Mange har nattsmerter og problemer med å ligge på den vonde skulderen.

Skuldersmerter vil ubehandlet fort bli et nakkeproblem og kan videre føre til kronisk hodepine.

Erfaringsmessig kan det være mange årsaker til dine skuldersmerter. Vi har sett en rekke tilfeller av overbelastning eller feilbelastning. Dårlige arbeidsforhold for skulderen som følge av nedsatt bevegelse i   brystrygg og armer. Akutte skulderskader som skulderluksasjon (skulder ut av ledd) etter fall og ved kontaktidrett.

Vanligste formen for skuldersmerter er tendinopatier (senebetennelser), som statistisk sett står for 75 prosent av alle tilfeller av skuldersmerter.

Normalisering av bevegelsesmønsteret er essensielt ved langvarige skulderplager.

Etter 3 mnd er det ikke lenger en strukturell årsak til smertene, men nervesystemet som er blitt overfølsomt. 

Har du vært plaget med skuldersmerter lenge?
For deg som er kronisk plaget med skuldersmerter er det flere faktorer (både indre og ytre) som forårsaker langvarige smerter. Kroppen skiller ut stresshormoner og nervesystemet blir overfølsomt hvor ufarlig stimulering tolkes som smerte.

Vi i Kurativet har erfaring med de fleste smerter ved langvarige og akutte skulderproblemer. Klinikken benytter seg av «Hands on» fysioterapi som brukes både i undersøkelse, veiledning av øvelser og i behandling.»

Dersom du har hatt skuldersmerter i over tre måneder kan dette kategoriseres som kronisk. Det viktig å kjenne til symptomene ved akutte skuldersmerter slik at man kan stoppe det før det blir kroniske smerter som ofte tar tid å behandle.

Hos Kurativet kartlegger vi årsaken til dine skuldersmerter og gir deg den beste behandlingen for din skulder.

Klinikken holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et godt alternativ for deg som holder til på: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med Kurativet dersom du plaget med skuldersmerter.

Man forbinder gjerne ledd- og muskelsmerter med betennelser (Tendinoopati), og man skiller vanligvis mellom akutte Tendinitt og kroniske tendinoser  seneskader. Skillet avhenger av skadens varighet, kliniske symptomer og tegn, i tillegg til vevets reaksjon på skaden.

De klassiske tegnene på en betennelse er rødhet, hovent, varme, smerte og funksjonsnedsettelse. Dersom du har betennelse er det viktig å oppsøke profesjonell hjelp for å begrense både skade og smerte.

Hos oss i Kurativet vil du bli ivaretatt av en profesjonell fysioterapeut med detaljert og inngående kunnskap om muskelsmerter og de ulike formene for seneskader og akutt betennelse. På vår klinikk er personlig oppfølging svært sentralt. Det er viktig for oss at du som pasient føler deg ivaretatt i forkant, underveis og etter behandlingen. Vi sørger for å gi deg gode råd for rehabilitering og forebyggelse mot betennelse i etterkant av behandlingen.

Er ditt besvær en akutt betennelse (tendinitt), degenerativ seneskade Tendinose), eller noe vi anser som skal undersøkes av en fysioterapeut med ekspertise på muskelsmerter og seneproblematikk.

Vår klinikk holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et godt alternativ for deg som holder til på følgende områder: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Dersom du er plaget med muskel- og leddsmerter eller betennelse anbefaler vi deg å ta kontakt med oss på telefon: 45 85 33 00 eller benytte kontaktskjema eller E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Selv om muskelsmerter som regel kommer av,overbelastning, eller som akutte skader som en strekk med påfølgende sammentrekning av en muskel, er det ikke bare mennesker i aktivitet og trening som pådrar seg muskelsmerter. I dag ser vi også at mange mennesker som sitter stille og jobber i timesvis daglig får problemer i muskel - og skjelett systemet.

Det finnes mange former for muskelsmerter, men de fleste kan man med profesjonell behandling og fysisk aktivitet få gjort noe med . Som oftest er ikke årsaken til smerten der det gjør vondt. Erfaringsmessig er ensidig  bevegelsesmønster, statisk arbeid samt stress og høycostal pusting noe av årsakene. Det er derfor viktig å være i aktivitet og bruke muskler og ledd på en variert og utfordrende måte.

Langvarige  muskelsmerter kan gå over til å bli kroniske muskelsmerter, der det ikke lenger er en strukturell skade i vevet som gir smerten.

Definisjoner
Langvarig eller kronisk smerte er smerte med over tre måneders varighet (4). I et mekanismeperspektiv er kronisk smerte en sammensatt dimensjon der stimulus, tid, patofysiologi, emosjoner og psykologiske faktorer inngår (5). Her medvirker sensitisering, både perifer og sentral, til dannelse av en kronisk sirkel..

Som fysioterapeut merker man en endring i bevegelsesmønsteret, beskyttelsesstrategier (fear avoidens),  en forøket tonus (muskelspenning) flere steder i  kroppen. Slik sett kan man si at ved kroniske smerter, så har muskelsmertene spredd seg til andre steder i kroppen.  Det som tidligere var en vond skulder i flere måneder har for eksempel utviklet seg til å bli til konstant hodepine.

Alarmen i nervesystemet er påskrudd og fører til overdreven aktivering i muskler og en overdreven sensitivisering for smerte.

Vi anbefaler deg å ta de riktige grepene før du utvikler kroniske smerteplager.

Profesjonell klinikk med deg som pasient i fokus
Hos oss i Kurativet kommer du i kontakt med en fysioterapeut med spesialfelt på muskelsmerter og som setter deg som pasient i fokus. Hos oss er personlig oppfølging svært sentralt. Det er viktig for oss at du som pasient føler deg ivaretatt i forkant, underveis og etter behandlingen.

Vår klinikk holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et godt alternativ for deg som holder til på følgende områder: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Dersom du er plaget med muskelsmerter anbefaler vi deg å ta kontakt med oss på telefon: 45 85 33 00 eller benytte kontaktskjema eller E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Statistisk sett er de med stillesittende jobb eller stressende arbeidshverdag mest plaget med stiv nakke. For lite variasjon i skulderbevegelser, hodebevegelser og et statisk blikk på ett bestemt sted. Når man anspenner/løfter skulderbuen vil blodgjennomstrømningen bli dårligere og musklene vil til slutt reagere med å gå inn i en slags krampe (spasme) på grunn av Overaktivitet (forøket tonus) , og derav stiv nakke. En stiv nakke er ubehagelig nok i seg selv, men over tid går som regel stivheten over til hodepine. Det er derfor viktig å gripe inn tidligst mulig. - Heldigvis hjelper som oftest enkle øvelser mot de fleste stive nakker.

Behandling og enkle øvelser
Vi i Kurativet kombinerer profesjonell behandling og smarte øvelser som setter fokus bla. på skuldre og bryst. I tillegg jobbes det med avspenning, pust og normalisering av hodebevegelser.
Det er svært viktig at du fortsetter med disse øvelsene kontinuerlig, selv når nakken mykner opp. Dersom du ikke opprettholder aktiviteten og øvelsene vil stivheten komme tilbake, og du vil oppleve smertene ved stiv nakke på nytt.

Hos oss er personlig oppfølging svært sentralt. Det er viktig for oss at pasientene føler de blir ivaretatt under og etter behandlingen. Vi jobber grundig med hendene og er spesialisert på skulder og nakkeproblemer.

Klinikken holder til på adresse Romsdalsgata 14 i Molde, og er et godt alternativ for deg som holder til på følgende områder: Kleive, Hjelset, Nesjestranda, Hovdenakken, Røvika, Bolsøya Årølia, på Røbekk, Eikrem i Nordbyen, på Råkhaugen, Fannebostad, Kviltorp, Tøndergård, Fuglset, Hauglegda, Høgnakken, Langmyrvegen, Hatlelia, Reknes Kringsjå, Røysan, Bjørset og Molde sentrum.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt dersom du sliter med vond og stiv nakke!